18 februari 2016

Opvoedondersteuning

Zit u met de handen in het haar wat de opvoeding betreft? Of heeft u gewoon vragen over kleine dingen in de opvoeding? Wij bieden de keuze tussen een eenmalig ondersteuningsgesprek of een opvoedcoachingstraject.

Bij onze pedagogen kunt u terecht voor opvoedcoaching waarbij u de regie in handen heeft- en houdt. Middels praktische tips en adviezen worden uw opvoedvaardigheden, zelfvertrouwen en kennis vergroot zodat u de ouder kunt zijn (en blijven) waar uw kind recht op heeft.

In een ondersteuningsgesprek wordt de hulpvraag geanalyseerd en wordt geadviseerd hoe spanningssituaties met kleine aanpassingen en opvoedtips kunnen worden verbeterd.

Een opvoedcoachingstraject start altijd met een intake waarbij de hulpvraag wordt verduidelijkt en een doel wordt gesteld waar samen met de ouders naar gestreefd wordt in meerdere begeleidingsmomenten.

Bij Opvoedplus ligt de expertise niet alleen bij de pedagogen, maar ook bij de ouders. Opvoedondersteuning wordt dan ook gezien als een samenwerking tussen ouder(s) en de pedagoog.

Wij geloven dat elke ouder voldoende kracht en expertise heeft om het kind optimaal te stimuleren in de ontwikkeling. Waar het soms aan ontbreekt, is het zelfvertrouwen in de eigen opvoedvaardigheid.

Middels de opvoedondersteuning streven onze pedagogen ernaar een veilig en passend opvoedklimaat te creëren, door de ouder net dat duwtje in de rug te geven dat nodig is om de rust en zekerheid in het opvoedvermogen terug te krijgen.

Voor meer informatie over opvoedondersteuning of het aanvragen van een intakegesprek, kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Het tarief is 45 euro per sessie.

Irisstraat 81, 2565 TG, Den Haag
info@opvoedplus.nl
06-29 62 26 48